Wat is de Bottermarkt

Sinds 1967 wordt de Bottermarkt in het centrum van Raalte gehouden op alle woensdagochtenden in juli en augustus van 09.00 - 13.00 uur.
De naam is afgeleid van de vroegere botermarkt: boter is botter in het Sallandse dialect.
Aan het Doktersweggetje tussen de Munstersestraat en de Domineeskamp in Raalte kunt u genieten van de demonstraties van diverse oude ambachten welke vroeger op en om de Sallandse boerderijen werden beoefend.
De ambachtslieden dragen hierbij de authentieke Sallandse klederdrachten en geven u graag uitleg over hun ambacht en kleding.

Ook aan de inwendige mens wordt gedacht:
Wat dacht u van lekkere Sallandse Krentenwegge, oliebollen en een lekker bakkie koffie op ons terras?
Ook verkopen we de échte Boer'n Botter en Boer'n karnemelk en ook voor de liefhebber de ouderwetse KRUUDMOES.
Dit is een typisch Sallands streekgerecht dat de boerin kookte voor de boeren als ze in de zomer op het land werkten om het hooi of de rogge binnen te halen.
Het kon zowel warm als koud gegeten worden. De ingrediënten zijn nog steeds:
Gort (gepelde gerst) welke gekookt wordt, grote rozijnen, water, rookworst, gerookt mager spek, verse kervel en munt. Na afkoeling tot onder 40 graden wordt ook nog boerenkarnemelk toegevoegd. Desgewenst kan het met stroop of bruine suiker gegeten worden.
PROEVEN? Vraag om een gratis proefbakje!
Eet smakelijk, veel plezier en een leerzame woensdagochtend!

Logo

© Copyright. Alle rechten voorbehouden.

KVK-nummer: 41244376

We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden

Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.